Make your own free website on Tripod.com
Bedrijfsjournalistiek
Reacties op de InDruk

HOME

Kitty Borghuis
War what is it good for
Luuk Oldenhengel
Reacties op de InDruk

Het blad van In Holland kan wel een opfrisbeurt gebruiken.  Om te kijken wat er nu in zon blad moet staan hebben we eens navraag gedaan bij verschillende mensen

 

Bernice Nijhout

Docent Rechten

 

In een nieuw blad van In Holland hogeschool zou zij graag veel vaknieuws zien. Berichten over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van communicatie zodat de studenten er werkelijk wat aan hebben.. Ook zou ze graag wat meer terug willen zien van de gebeurtenissen op school in het blad, zoals uitreikingen aan het eind het jaar. Dit zou de leerlingen een saamhoriger gevoel geven, omdat je op deze manier niet alleen te maken krijgt met de mensen van je eigen klas maar  ook een gemeenschappelijk gevoel als leerling van de Hogeschool In Holland .

Huishoudelijke informatie, zoals wie er nieuw is en wanneer er plotseling weer een lokaal moet worden verbouwd moet ook in zon blad staan. Op deze manier zijn de leerlingen tenminste op de hoogte wanneer ze in zon situatie terecht komen en kunnen ze wellicht ingrijpen door in een ander lokaal af te spreken.

Een goed blad moet een combinatie zijn van nuttige en gezellige informatie, zodat de leerlingen zich aangesproken voelen. Het moet echter geen roddelblad worden.

 

Sanne Gorissen

3e jaar studente communicatie

 

Sanne leest het huidige InHolland-blad haast nooit. Er staan teveel onderwerpen in die me gewoon niet interesseren  Voor de gedeeltes over andere afdelingen, daar hebben wij helemaal niets mee te maken.

Een speciaal blad voor de afdeling communicatie lijkt haar dan ook een goed idee, mits de onderwerpen een beetje interessant zijn. Een gedeelte met beroepsinformatie bijvoorbeeld, zodat deze later weer gebruikt kan worden voor een werkstuk of onderzoek. Ook een beetje meer informatie over de docenten op de unit zou handig zijn. Vaak ken je namelijk leraren nauwelijks en kan kan je amper hun naam onthouden.

Over het idee om zijn blad op  het nieuwe InHollandnet te zetten heeft ze gemengde gevoelens. Aan de ene kant is het dan natuurlijk op veel meer plaatsen te bekijken en hoeft je er niet speciaal voor op school te zijn. Dit is vooral leuk voor de mensen die momenteel op stage zitten. Niet iedereen heef echter een computer thuis en bovendien gaan mesem niet zo snel erachter zitten om al die stukjes te lezen.

Copyright Selinde van den Bosch 2004