Make your own free website on Tripod.com

De merkenmanager
Kicking candles
Xtreme
Recensie Sterke merken

Bij de merkenmanager was het de taak om een nieuw product op te gaan zetten. De opdracht was tweeledig.

 

Allereerst moest een nieuw merk worden bedacht. De groep waar ik in zat bestond totaal uit vrouwen en al snel kwamen we dan ook met een romantisch en trendy concept: Kicking Candles. Het idee achter Kicking Candles was een winkel waar je alles kon kopen als je geliefde een keertje wilde verrassen.  Ik heb hiervoor de briefing geschreven waarin ik beschrijf wat er moet gebeuren om Kicking Candles op de markt te brengen.

 

Voor de tweede opdracht was jouw nieuw bedachte merk inwisselen met een andere groep en hun idee uit te werken. Hierbij kregen wij Xtreme, een merk in extreme outdoor artikelen, waarvoor wij een huisstijl en campagne moesten ontwikkelen. Ik heb mij vooral gericht op de media en welke media er moest gebruikt worden om tot een eindresultaat te kunnen komen. Ook heb ik het logo ontwikkeld en een moodboard gemaakt.

 

Het doel van de Merkenmanager was het opzetten van een nieuw merk en kijken wat daar allemaal mee te maken heeft. Eigen een herhaling van vorige opdrachten, maar dit keer een totaalplaatje.

 

De uitwerking van ons eigen concept Kicking Candles was goed gedaan, maar niet helmaal zoals ik vooraf gehoopt had. Het idee wat wij in eerste instantie hadden, was uniek en trendy, terwijl het uitgewerkte concept meer afgezaagd was.