Make your own free website on Tripod.com

De merkenmanager
Xtreme

Home

Kicking candles
Xtreme
Recensie Sterke merken

Mediaplan

Doelgroep:

De doelgroep van Xtreme zijn actieve mensen tussen de 18 en 35 jaar. Deze moeten wij aanspreken door middel van ons mediaplan. We moeten dus media kiezen die zo goed mogelijk aansluit bij deze groep.

Doel:Wat wij hier mee willen bereiken is een passieve naamsbekendheid van 40 %

 

Tijdschriften

Sportieve tijdschriften: Duiken, Mensport, Reload, Soul Magazine, Sport International

Dit zijn bladen gericht op sporten die men via Xtreme ook kan beoefenen. De doelgroep wordt hiermee dus direct bereikt

Jongerenbladen: Future Magazine, Generation Now, Power Unlimeted, Young Dynamic

Gericht op actieve jongeren

Reisbladen: Reizen, Voyager, Grande

Gericht op het op reis gaan

Mannen-: FHM, MAN, Mens Health,Wannahaves

Vrouwen: Evt. Yes, Flair.

Gericht op lifestyle, binnen een doelgroep die wij proberen aan te spreken

 

 

 

Als je goed oplet zie je dat in ons mediaplan voornamelijk mannen worden aangesproken. Dat komt helaas doordat stoere sporten nog steeds voornamelijk door mannen worden beoefend. Wij denken echter dat vrouwen die hier eveneens van houden zich hier niet door zullen laten afschikken en deze vormen van media ook gewoon bekijken. 

 

PR

Speciale zenders: Eurosport, Extreme Sports, Discovery, National Geographics

In TV-programmas; Yorin Travel, Weg met BNN, Uit je tent!

Mens talk, TV for boys, wannahaves, trendies.

AXN Extreme sports

Tijdschriften: hier boven reeds vermeld

 

Publiciteit is de beste vorm van reclame, aangezien de doelgroep op deze manier ook vanuit een andere manier dan vanuit de kant van het bedrijf zelf  hoort dat het product dat dit bedrijf levert de moeite waard is. Bovendien is het veelal gratis, op het sturen van een persbericht na en misschien de tijd die het nodig is je product uit te leggen.

Natuurlijk zullen veel redacties het persbericht links laten liggen. Daarom is het noodzakelijk het persbericht zo wijd mogelijk te versturen, maar natuurlijk wel binnen de doelgroep.

 

 

Events

Beurzen

Reisbeurzen en beurzen met extreme sporten zijn de uitgelezen plaats om wat meer van Xtreme te laten zien. Door het staan op beurzen heb je direct contact met je doelgroep en zo de mogelijkheid om duidelijk te maken waar jij voor staat.

Ook zou er kunnen gekozen worden voor beurzen als de megafestatie waar men bijvoorbeeld zou kunnen gaan staan met een klimwand of bungeejump-installatie waarbij de kracht van het merk meteen visueel wordt ondersteund

 

Sponsering Evenementen

Sponsering is een dure zaak. Daarom moeten er aan het sponsoren van een evenement een paar goede regels ten grondslag liggen:

-Het moet een evenement zijn wat binnen de aangeboden mogelijkheden van Xtreme valt

-Het moet duidelijk kunnen worden over worden gebracht wat Xtreme voor een bedrijf is

-Het moet de doelgroep aanspreken

-De filosofie van het evenement moet vallen binnen de filosofie van Xtreme

-Xtreme is hoofdsponsor van het evenement of een onderdeel hiervan (Wie kent immers de subsponsoren)

-Er moet een mogelijkheid zijn om het evenement te bezoeken (bezoekers+ doelgroep directe aanspraak)

 

 

Diversen

Eigen internetsite

De doelgroep waar wij ons op richten is erg goed bekend met internet. Zo goed zelfs dat zij, als ze iets nieuws willen uitproberen al snel op internet zullen kijken, of jij als bedrijf misschien ook een site hebt waarop je snel kunt zien wat het bedrijf nu eigenlijk inhoud. Men gaat van de redenering uit dat een beetje site toch al snel een internetsite heeft en dat anders het product wel niets zal zijn. Een goede internetsite is dus cruciaal voor het slagen van het merk

 

Internetreclame

De meeste banners worden helaas al snel weggeklikt. Het is echter een relatief goedkoop medium en door zorgvuldige selectie kan ervoor worden gezorgd dat de juiste doelgroep wordt aangesproken. Door een directe link naar onze pagina kan er hierna worden gezorgd dat de doelgroep ook werkelijk te weten komt war Xtreme voor staat.

 

Klantenpas / Direct mail

Direct mail is de beste manier om je doelgroep direct aan te spreken. De makkelijkste manier om dit op te zetten is via een vaste klanten systeem. Deze mensen zijn al bekend met jouw product en zullen dus eerder geneigd zijn hier weer gebruik van te maken.

 

Posters

Om extra bekendheid te verkrijgen hangen we posters op bij duikverenigingen, klimwanden, kartbanen, e.d. Door op plaatsen waar een zelfde filosofie als de onze geld te adverteren spreken wij direct de doelgroep aan.

xtreme.jpg

Logo Xtreme

Moodboard

moodboard.jpg

Copyright Selinde van den Bosch 2004