Make your own free website on Tripod.com
Bijeenkomst | Verslag Brandweer | Interview
Adviesvaardigheden

Organisaties veranderen, maar het personeel is daar lang niet altijd blij mee. Dat was dan ook het onderwerp van deze onderwijseenheid.

Het onderwerp was diversiteit bij de Brandweer. De brandweer is een mannencultuur en het wordt tijd dat er meer vrouwen worden ge´ntroduceerd. Een moeilijkere opdracht dan het lijkt. Want het principe van meer vrouwen bij de brandweer lijkt simpel, maar probeer dat maar eens uit te leggen aan een stel stoere macho brandweermannen, zonder dat ze zich betutteld en gekleineerd voelen. Dat vroeg om een goede aanpak.

 

Gelukkig had ik al een redelijk inzicht in de structuur, organisatie en cultuur van de brandweer. Door dat ik in jaar 2 bij de onderwijseenheid Onderzoek al het imago van de brandweer had onderzocht, had ik al een netwerk waar ik gebruik van kon maken en ook het in kaart brengen van de organisatie met haar cultuur was vrij eenvoudig. Het voorbereidende werk, contact leggen met de kazerne, interviewen e.d. was dan ook voornamelijk voor mijn rekening.

 

Maar dan begint het echte werk. Ten eerste de brandweer overtuigen van een probleem en de bereidheid om dit aan te pakken. Zij zien de intergratie van vrouwen bij de brandweer vooral als extern probleem, omdat de training fysiek erg zwaar is en weinig vrouwen in staat zijn hier doorheen te komen. En hoe los je een probleem op wat  er niet is?

 

Dat  en het feit dat er momenteel nog geen vrouwen op de werkvloer te vinden zijn, is dan ook de reden dat wij zijn vooral gegaan voor informatieverstrekking. Het idee hierachter is dat als je mensen voorbereid op een verandering, ze eerder zullen wennen aan het idee. Op dit idee hebben we samen een plan geschreven, samen met de benodigde middelen.

 

Naast alle competenties die je bij deze onderwijseenheid kunt opdoen, gaat het eigenlijk om een ding: intu´tie. Want hoe goed je ook je best doet, aan het eind draait het allemaal om gevoel en hoe iemand op de juiste manier te benaderen. Doe je hierin iets verkeerd, dan trap je direct op een hoop tenen. Want brandweermannen zijn trots op hun werk en kom je daaraan dan raak je hen persoonlijk. En om het goed te doen is niet makkelijk, want zelfs de eigen afdeling Marketing & Communicatie te Rotterdam wordt met wantrouwen aangekeken.

brandweer.jpg

Copyright Selinde van den Bosch 2004